Signaleringsbox palliatieve zorg

Signaleringsbox palliatieve zorg

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) heeft een denk- en werkmethode ontwikkeld voor verzorgenden die betrokken zijn bij palliatieve zorg.
De methode helpt bij het signaleren, interpreteren en verwoorden van de zorgproblemen die het meest bij palliatieve patiënten voorkomen, zoals pijn, klachten van de mond, misselijkheid en vermoeidheid.

De methode is vastgelegd in een box met twee mappen die `Signalering in de palliatieve fase` wordt genoemd, en is voor verzorgenden in alle situaties te gebruiken: thuis, maar ook in een verpleeg- of verzorgingshuis. Door de methode toe te passen, kunnen zij makkelijker in gesprek gaan met de patiënt over de ervaren klachten, maar kunnen zij ook beter hun bijdrage aan een multidisciplinair overleg of zorgleefplanbespreking voorbereiden en/of inbrengen.

Gedachte achter de box is dat verzorgenden vaak als eersten een verandering in conditie, ADL-activiteiten of gedrag van een patiënt zien. Als deze veranderingen goed in kaart worden gebracht én op duidelijke wijze worden doorgegeven aan bij voorbeeld een arts, kan het de algehele kwaliteit van de zorg verhogen. De mappen in de box kunnen daarbij helpen.

Voor het bestellen van de box of meer informatie: www.ikcnet.nl

Download pdf

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten