De Teamportaal

Teamontwikkeling en gedragsverandering: hoe pakt u het aan?

De uitdagingen waar mensen met een beperking voor staan vragen om sterke zorgteams. Dat zijn teams die te midden van lokale en landelijke (beleids)ontwikkelingen weten waar te maken wat met cliënten is afgesproken. Zelfstandige(r) zorgteams staat daarom hoog op de agenda van zorginstellingen en gemeenten.

Teamontwikkeling en gedragsverandering zijn daarbij essentiële thema’s. Belangrijk is dat teams leren om oog te hebben voor ieders gedrag, talenten, rollen en inzetbaarheid op diverse teamtaken. Dat teams ervoor zorgen dat ieder teamlid passend werk doet en zich blijft ontwikkelen. Dat zij goed leren samenwerken en deze ontwikkeling weten te verbinden met kwaliteitsverbetering, cliëntparticipatie, en optimalisering van werkprocessen. Kunnen teams dit leren? Dat kan, en wel vooral door er zelf mee aan de slag te gaan. Om teams daarbij te ondersteunen is DeTeamportaal® gemaakt.

Download pdf

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten