app ’mijn adviesrecht voor LVBers’

App ’mijn adviesrecht voor LVBers’

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben voor een aantal onderwerpen verzwaard adviesrecht; dat betekent dat een zorgorganisatie alleen besluiten kan nemen als de cliëntenraad ermee instemt. Maar vaak zijn de onderwerpen moeilijk te begrijpen.

Bron: kennisplein gehandicaptensector

"De mening van cliënten telt!
De app ‘Mijn adviesrecht’ helpt mensen met een licht verstandelijke beperking hun mening te geven over belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven. Denk aan voeding, veiligheid, gezondheid en hygiëne, en ontspanning. Dit sluit aan bij het bevorderen van eigen regie van cliënten. De app is leuk en aantrekkelijk vormgegeven en is gemakkelijk in gebruik.

Aan de slag met de app

Breng de app onder de aandacht en stimuleer je cliënten de app te gebruiken. De app is te downloaden op www.mijnadviesrecht.nl."

Ervaringen opgedaan met deze app? Laat het weten en deel het op deze site!

Overige informatie:

"De app en de resultaten kunnen worden gekoppeld aan het vergadersysteem de cliëntenraad. Heeft jouw zorginstelling interesse om meningen aan het eigen vergadersysteem te koppelen? Dat vraagt om bepaalde techniek. Wil je ermee aan de slag, neem dan voor meer informatie contact op met Pluryn via info@pluryn.nl."

Meer over het product:
http://www.kennispleingehandicaptensector.nl/gehandicaptenzorg/Eigen-regie-App-Mijn-adviesrecht-LVB

Download pdf

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten