palliatieve zorg

Palliatieve zorg

De zorgconsulent palliatieve zorg ondersteunt bij het organiseren en geven van de passende begeleiding, verzorging en verpleging van mensen met een beperking in die laatste (palliatieve) fase van het leven.

Het gaat bij palliatieve zorg niet alleen om terminale zorg. Al voor de terminale fase is het van belang de cliënt en de te verwachten zorgvraag goed in beeld te brengen, zodat zij, hun verwanten en eventuele medewerkers zo goed als mogelijk voorbereid zijn op wat kan/ zal gaan gebeuren. De zorgconsulent kan ook verschillende hulpmiddelen en materialen aanreiken om de gedachten en wensen met de cliënt te bespreken. De aandacht kan dan tijdens de laatste levensfase gericht zijn op kwaliteit van leven en niet op het hanteren van onverwachte situaties.

De zorgconsulent palliatieve zorg is één van de goede voorbeelden in de palliatieve zorg en het verbeterprogramma Palliatieve zorg van ZonMw. Klik hier voor meer informatie.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten