drempel1 drempel3

Drempelhulp

Als je goed ter been bent is het nemen van een drempel iets heel natuurlijks. Pas als je minder mobiel bent (bijvoorbeeld met een rollator, scootmobiel of rolstoel) is het nemen van een drempel ronduit gevaarlijk.

De oplossingen die er tot nu toe zijn hebben veel nadelen. De bekende aluminium platen worden glad als het regent. Ook zijn ze vaak veel te stijl waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ze zijn ook nog eens gehorig en zwaar en log. Alle bekende oplossingen hebben 1 vaste maat, en missen daardoor flexibiliteit om aan te passen.
De SecuCare drempelhulp is een gloednieuwe oplossing waaraan 1,5 jaar research is voorafgegaan. Het systeem is vervaardigd van duurzaam en recyclebaar kunststof. Het bestaat uit verschillende onderdelen die in elkaar gezet worden. Samen vormen ze een drempelhulp die in alle situaties past.

Het systeem is geschikt voor toepassing binnen en buiten. Er zijn 4 standaard sets, geschikt voor meeste buiten- en binnen drempels. Daarnaast zijn er eindeloze mogelijkheden voor maatwerk: afwijkende hoogtes, breedtes, enz.

Voor rolstoelgebruikers is een plateau beschikbaar, waardoor er vlak voor de deur geen hellingshoek meer is. Voor galerijen van flatgebouwen en andere krappe situaties zijn losse onderdelen voor zijwaarts af- en oprijden leverbaar. Speciale doppen zorgen voor een (semi-)permanente bevestiging aan de vaste wereld.
Het systeem is vederlicht, ijzersterk, kan eenvoudig gedemonteerd worden, heeft 5 jaar garantie, is onderhoudsvrij, en wordt geleverd inclusief alle benodigde montage-middelen. Voor het in elkaar zetten is alleen een hamer nodig! Voor meer informatie klik hier.

1 reacties

| ‘De Lichtenvoorde’ | geplaatst op

Door de drempelhulp is het veiliger voor de cliënt geworden en hoeft niet meer haar rollator op te tillen om de drempel over te komen.
De drempels liggen redelijk stevig maar heeft ook met de ondergrond te maken. Liggen tegels vlak/recht enz. enz.
Dus het vraagt ook nog wat aanpassing op ander gebied.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten