Ongeval

Ketencommunicatie bij calamiteiten

Onlangs hebben we te maken gehad met een ongeval van een cliënt die bij ons woont. Dit ongeval vond plaats tijdens dagbesteding van de cliënt. De cliënt heeft dagbesteding op een zorgboerderij. Naar aanleiding van het ongelukje moest de cliënt naar een arts en kon niet meer werken. Aangezien er overig op de woonlocatie geen personeel aanwezig was, duurde het even voordat een begeleider vanuit de woonsituatie was ingelicht. De cliënt werd vanuit de dagbesteding naar huis gebracht, waarna de begeleider het verhaal achter het ongeval hoorde.

Dit voorval bracht ons bij de vraag: hoe zorg je ervoor dat de ongevallen en bijna ongevallen op een goede en snelle manier kunnen worden communiceert tussen verschillende professionals van verschillende organisaties die betrokken zijn bij de ondersteuning aan de cliënt.

Wie heeft hiervoor oplossingen?

1 reacties

| ‘NCT-Groep’ | geplaatst op

Beste medewerker/ster,

Hier zijn reeds bestaande oplossingen voor mogelijk. Echter is een en ander ook afhankelijk van wat jullie nu aan alarmeringsoplossingen in huis hebben, wat voor centrale en wat er bij jullie intern over alarmeringen is afgesproken. Er zijn dus reeds bestaande oplossingen, maar een dergelijk voorval kan ook aan het licht brengen dat deze misschien dient te worden aangepast of gewijzigd. Ik heb onlangs contact gehad met Dani?lle Wensink van jullie organisatie. Zij is Trajectbegeleider en houd zich o.a bezig met technologie die dergelijke voorvallen door technologie kan tackelen of voorkomen. We zouden dus kunnen kijken welke alarmerings mogelijkheden er nu zijn, welke wenselijk zijn en hoe die te realiseren. Wij zijn hierin specialist zowel binnen zorginstellingen als industrie. Neem vooral ook intern contact op met de juiste mensen en mogelijk komen die met de vraag bij ons uit. Met vriendelijke groeten, Eric Beaart

Bron

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten