Smartphone

Smartphone

Op een van onze locaties wonen jongeren en jongvolwassenen met autisme. De cliënten hebben ten aanzien van hun sociale redzaamheid dagelijks intensieve begeleiding nodig. De begeleiding van cliënten met autisme staat of valt met de juiste afstemming op de persoonlijke behoeften aan veiligheid, voorspelbaarheid, houvast, aandacht, praktische ondersteuning en een empathisch vermogen. Een hulpmiddel dat hiervoor wordt gebruikt is de smartphone.

Een mobiele telefoon biedt de mogelijkheid om op afstand cliënten te begeleiden tijdens momenten die voor hen stressvol zijn. Door gebruik te maken van een digitale agenda op een smartphone heeft de cliënt altijd en overal inzicht in zijn dagstructuur. Wanneer een cliënt snel afgeleid is, kan er gekozen worden voor een geluidssignaal die hem nadrukkelijker herinnert aan een afspraak of activiteit. Een voorbeeld hiervan is een cliënt die een signaal krijgt en vervolgens kan lezen dat zijn was uit de wasmachine gehaald moet worden. Zowel cliënt als begeleiding kan aanpassingen in de agenda maken. Dit hoeft niet perse via de computer. Buiten de praktische voordelen om, zal de cliënt ook meer zelfstandigheid kunnen gaan ervaren.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten