Homo sapiens

Handleiding omgang mensen met beperking

Mensen met een beperking worden soms onnodig onhandig en omslachtig benaderd en behandeld door ‘normale’ mensen. Corso Zonder Beperkingen heeft in samenwerking met de Feestfabriek een handige oplossing bedacht: de Homo Sapiens handleiding

De Lichtenvoorde wil mensen met een beperking meer en meer laten integreren in het verenigingsleven. Het project ‘Corso zonder beperkingen’, waarbij mensen met een beperking als vrijwilliger bij verschillende corsogroepen meehielpen, is hier een voorbeeld van. Om de drempel wat te verlagen en andere verenigingen over de streep te trekken, komt Corso Zonder Beperkingen nu met de Homo Sapiens handleiding, een ludiek product met een serieus doel.

Homo Sapiens handleiding

In de Homo Sapiens handleiding staan handige tips over de omgang met ADHD’ers, chagrijnen, autisten,
stinkerds, ‘downies’, stresskippen, schizofrenen, angsthazen, lolbroeken, betweters en nog veel meer ‘abnormalen’. Weet je het even niet meer? Raadpleeg dan even de handleiding en ‘doe normaal’.

Omgang met mensen met een beperking normaliseren
Er bestaan vele vooroordelen over mensen met een beperking, zowel positief als negatief. ‘Mensen met syndroom van Down zijn altijd zo leuk en lief’, ‘Iedereen betaalt lidmaatschap maar Pietje hoeft dit niet’ of ‘Zitten die mensen dan ook bij ons in de kantine?’ zijn voorbeelden van uitspraken uit de praktijk. De handleiding bestaat uit een poster, een kalender en een keurmerk. Met behulp van deze drie producten, ontworpen door en met medewerking van de Feestfabriek, organisator van de Zwarte Cross, wil Corso zonder Beperkingen op een grappige, maar ook informatieve manier, bewustwording creëren, vooroordelen beslechten en de drempel tot direct contact verlagen.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten