Mijn Mening 1 Mijn Mening 2 Mijn Mening 3

Mijn Mening!

Jeugdigen in residentiële zorg verkeren in een kwetsbare situatie. Zij moeten wennen aan een omgeving met nieuwe zorgverleners en leeftijdgenoten, weg van thuis en zijn bezig met hun problematiek en de voorgeschiedenis die deze vorm van zorg noodzakelijk maakte.

Daarbij kan het juist voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking (LVB) moeilijker zijn om hun draai te vinden in deze nieuwe situatie. Naast zorg en behandeling kent de zorg context immers inherente risico’s voor deze jongeren op het gebied van veiligheid, beïnvloeding door leeftijdgenoten en persoonlijk welzijn, waar jeugdigen met een LVB bovendien kwetsbaarder voor blijken. Het blijkt voor professionals in de zorg bovendien moeilijk welzijn van jeugdige cliënten goed in te schatten. Het is dan ook belangrijk te weten hoe LVB jeugdigen zelf hun situatie en de zorg die zij ontvangen ervaren, en dit te koppelen aan concrete actiepunten voor verbetering van welzijn en tevredenheid van deze jeugdigen. Dat kan met de app Mijn Mening!

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten