Jouw Omgeving

Jouw Omgeving

Jouw Omgeving is een online platform, waarin cliënten de regie kunnen nemen in hun eigen hulpverlening. Jouw Omgeving biedt laagdrempelige en efficiënte hulp, geeft inzicht en vergroot de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de cliënt en zijn omgeving.

Op veel momenten geeft online hulp jongeren de ruimte die ze nodig hebben: zelf de regie houden en toch in contact blijven met volwassenen die een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Een beroep doen op hulp en feedback blijkt voor jongeren veel gemakkelijker via het online platform. Alleen al omdat ze graag experimenteren met internet. Bovendien willen ook degenen die niet zo gemakkelijk praten vaak wél delen wat er in hun leven speelt, bijv. via de chat- of berichtenfunctie of door iets te schrijven in “jouw dagboek”.

Jouw Omgeving vergroot de onafhankelijkheid van jongeren, terwijl ze toch coaching krijgen waar dat nodig is. Door het online platform is het bovendien eenvoudiger om als netwerk rondom de jongere één lijn te trekken, omdat alle direct betrokken partijen toegang krijgen. Dus ook ouders, leerkrachten en soms hulpverleners van andere instanties.

Jouw Omgeving is een baanbrekend concept dat compleet nieuwe perspectieven biedt voor de hulpverlening. Zowel voor de LVB behandelgroepen als voor de ambulante zorg. Het blijkt dat cliënten veel beter op de hoogte zijn van de doelen en inhoud van hun behandeling. Hulpmiddelen kunnen ingezet worden om aan de doelen te werken, bijv. het GGG-schema of de thermometer. Het in kaart brengen van het netwerk is ook van belang voor de cliënt.
Dankzij het platform is tevens veel meer begeleiding in de thuissituatie mogelijk. Het thuisfront blijft actief betrokken, zodat er één lijn getrokken kan worden. Die betrokkenheid heeft een positieve invloed op de voortgang.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten