Liesbeth

Een zo zelfstandig mogelijk leven met thuistechnologie!

Liesbeth is een trotse vrouw van 51 jaar. Een vrouw die net als ieder ander graag zo zelfstandig mogelijk haar leven leidt. Liesbeth is ondernemend en geniet zo veel mogelijk van het leven. Zo fietst en fotografeert zij graag, doet aan paardrijden en brengt graag tijd door op de dagbesteding en met familie.

Liesbeth woont zelfstandig, in een appartement en onder een dak met andere appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer en de aanwezigheid van 24 uurszorg, voor mensen met een beperking. Zij woont hier nu 4 jaar en naar grote tevredenheid. Daarvoor heeft zij 11 jaar op een andere locatie gewoond. Een mooie plek maar met minder technologische mogelijkheden. Dit betekende voor Liesbeth dat zij als trotse vrouw minder zelfstandig haar leven kon leiden dan dat zij graag wilde. Hierdoor was zij afhankelijker van anderen die haar begeleidden. Liesbeth is namelijk aan haar rechterzijde verlamd, waardoor het verrichten van alledaagse en minder alledaagse praktische handelingen in het verleden niet altijd even gemakkelijk ging. In de 4 jaar dat zij nu in haar huidige appartement woont, is haar zelfstandig leven er behoorlijk op vooruit gegaan. Dit is mogelijk gebleken doordat zij gebruik kan maken van technologische hulpmiddelen die in haar appartement en in het woongebouw zijn geïnstalleerd.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten