Whitepaper: Biodynamische Verlichting Whitepaper: Biodynamische Verlichting Whitepaper: Biodynamische Verlichting

Whitepaper: Biodynamische Verlichting

Het is bekend dat licht, of gebrek daaraan, een grote invloed heeft op onze biologische klok en daarmee op hoe we ons voelen. Meer daglicht en buiten zijn, maakt ons in het algemeen energieker en opgewekter. Ouderen in de psychogeriatrische zorg blijken dubbel en dwars in het nadeel te zijn.

In recente jaren is steeds duidelijker geworden dat het sterk opvoeren van het verlichtingsniveau binnenshuis een serieuze bijdrage kan leveren aan verbetering van het slaapwaakritme en aan het verminderen van onbegrepen gedrag bij psychogeriatrische cliënten. Ook is er een positieve invloed op gezichtsvermogen en cognitie.

Deze zogeheten biodynamische verlichting levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan de kwaliteit van leven en het welzijn van cliënten in de ouderenzorg. Dit levert voor de medewerkers een veiligere en prettigere werkomgeving op met minder werkdruk. Zorginstellingen De Schutse in Sint-Annaland en Severinus in Veldhoven passen de Hertek biodynamische verlichting toe voor bewoners en medewerkers.

Lees de volledige Case Study over Biodynamische Verlichting:

https://www.hertek.nl/kennis/whitepapers/whitepaper-biodynamische-verlichting

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten