Alwin

communiceren via de spraakcomputer

Alwin is een enthousiaste vrijbuiter van 40 jaar oud. Hij is trotse oom van Remko, Niek en Aukje. Alwin zijn grootste passies zijn Normaal, Formule 1, parachute springen en voetbalvereniging De Graafschap. Door zijn beperking zit Alwin in een elektrische rolstoel en kan niet praten.

Hij communiceert door middel van een spraakcomputer. Door deze spraakcomputer wordt de zelfredzaamheid van Alwin enorm vergroot. Er zijn verschillende menu’s
en submenu’s met pictogrammen en foto’s waar door diverse mensen zinnetjes en woorden op hebben ingesproken. Het inspreken gaat erg makkelijk via een ingebouwde microfoon. Het inspreken van de spraakcomputer wordt elke woensdag en elk weekend en bij bijzonderheden gedaan. Ook de pictogrammen en foto’s worden elke woensdag aangepast . Op deze manier kan Alwin alle actuele en voor hem belangrijke zaken snel zelf vertellen is hij niet afhankelijk van begeleiding of zijn dagboek. Sinds enige tijd heeft hij een nieuwe spraakcomputer. Het indelen van de nieuwe spraakcomputer was tijdrovend. Bovendien mochten de eerder door Bennie Jolink ingesproken teksten niet verloren gaan! De begeleiding heeft niet alle kennis in huis, daarom is Alwin super blij dat zijn vrijwilligster er zoveel tijd en kennis in steekt.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten