Blickit

Blickit

Blickit is een app voor iPhone, iPad en iPod waarmee mensen met een verstandelijke beperking met elkaar en met begeleiders kunnen communiceren. In samenwerking met de doelgroep hebben Stichting Accessibility en Bartiméus Blickit ontwikkeld.

Blickit maakt voor de communicatie gebruik van standaard pictogrammen, voorzien van gekke geluiden en trillingen. Op dit moment zijn er meer dan 80 pictogrammen en geluiden beschikbaar. De app kan zowel via het internet als via een gesloten netwerk worden gebruikt.

Met Blickit kun je via pictogrammen en geluiden vragen waar je vrienden zijn of wat je familie aan het doen is. Maar je kunt ook gewoon lekker met elkaar chatten door de pictogrammen en geluiden te gebruiken. Laat je niet beperken, want zelfs als je maar 1 vinger kunt gebruiken of volledig blind bent, kun je Blickit gebruiken. Geen saaie tekst, maar vette berichten die door trillingen, duidelijke plaatjes en gekke geluiden worden ondersteund. De moeilijkheidsgraad van de app is instelbaar, zodat die goed past bij je mogelijkheden.

https://www.accessibility.nl/projecten-en-publicaties/mobiele-apps/blickit

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten