Cliëntvriendelijk zorgplan

Cliëntvriendelijk zorgplan

De Lichtenvoorde heeft het bestaande zorgplan vertaald in een voor de cliënt begrijpelijke versie.

TD Multimedia Design is benaderd om een programma te ontwikkelen, dat begeleiders helpt om samen met de cliënt een vertaling te maken van het zorgplan (doelen en acties) uit ONS (het digitale zorgplan) naar een versie die voor de cliënt te begrijpen is. In eenvoudige(r) taal, eventueel ondersteund door pictogrammen of (persoonlijke) afbeeldingen/foto’s.

Binnen De Lichtenvoorde zijn een aantal teams bekend met de Ken Mij poster, hierin staat de voor de cliënt meest belangrijke informatie met betrekking tot voorkeuren bijvoorbeeld qua begeleidingsbehoefte, het sociale netwerk etc. Ook de Ken Mij poster: ‘Dit ben ik’ kan samen met de cliënt binnen het programma worden vormgegeven. Eind april zal een pilot starten met een aantal cliënten. Naast een begeleidersaccount is het mogelijk dat de cliënt een persoonlijk inlog account krijgt zodat hij of zij kan rapporteren op de voortgang van het zorgplan en tevens wensen met betrekking tot toekomstige doelen kan weergeven.

Plaats ook een reactie

Maximaal 1000 karakters.

  • (Max. 2 mb)
  • (Max. 2 mb)

Let op: Een reactie wordt eerst door Mens & techniek gecheckt. Het kan zijn dat het een paar dagen duurt voordat u reactie geplaatst wordt. Door te reageren gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Gerelateerde projecten